Многофункционална сграда

"Ултрамарин",

гр.Варна

 

Номинация за "Сграда на годината 2007"

в категория - Обществени сгради с бизнес предназначение. 

Сградата се състои от няколко функционални зони, жилища, офиси, банков офис, застрахователно дружество, подземен гараж с 55 паркоместа.

Разположена е в непосредствена близост

до Висшето Военноморско училище, един от символите на град Варна. Този факт, както и формата на парцела и близостта на морето са водещи за естетическата концепция на обекта изведена от формата на съвременен пътнически кораб. Във функционално и градоустройствено отношение сградата се вписва в ансамбъла от бизнес и спортни сгради и съоръжения, изпълнени в района.

Сградата е с 16 581 кв.м. разгъната площ, изградена е на девет етажа плюс две подземни нива. Супермодерният спортен клуб ”ORANGE FITNESS” с басейн е разположен на четири нива с обща площ 3 540 кв.м. На партерния етаж се помещават фризьорски салон, лоби бар, а на следващото ниво са обособени медицински и козметичен център, конферентна зала и бар. От трети до девети етаж в югоизточната секция са разположени 22 жилища, а в северозападната част - 22 офиса.

Сградата е с четири отделни входа, денонощна охрана и четири луксозни асансьора за жилищната и офисни части. Панорамен хидравличен асансьор обслужва спортния център.

Функционален тип: 

Местоположение: гр.Варна

Година: 2006

Разгъната застроена площ: 16 581 м²